Vertaa Sähkö

Vertaa sähkö – Säästä rahaa

Vertaamalla sähkösi useiden eri toimijoiden välillä voit säästää yllättävän paljon rahaa.
Milloin esimerkiksi olet viimeksi kiinnittänyt huomiota sähkölaskusi suuruuteen suhteessa tämänhetkisiin sähkötarjouksiin? Voit yllättyä suuresti, kun rullaat alaspäin ja näet, mihin eri hintoihin sähköä tänä päivänä saa! Siispä vertaa sähkö!

Mitä tulee ottaa huomioon vertaillessa sähköä?

Sähköä voi Suomessa vertailla ilmaiseksi jokaisen sähköntarjoajan välillä. On täysin ilmaista vaihtaa ja tehdä uusi sähkösopimus uuden sähköntarjoajan kanssa.
Tosin tässä kannattaa olla tarkkana, onko nykyinen sopimuksesi määräaikainen vaiko toistaiseksi voimassa oleva.
Jos kyseessä on määräaikainen sähkösopimus, lienee parasta odottaa sen loppumiseen ennen kuin alkaa etsimään uutta sähkön tarjoajaa. Jos taas sinulla on toistaiseksi voimassa oleva sopimus, on uuden vaihtaminen paljon helpompaa.

Vertaile sähköä seuraavien sähköntarjoajien välillä:

alla olevien sähköntarjoajien välillä:

Seuraavaksi tämän hetken parhaat tarjoukset:

1. FortumVertaa sähkö

Fortum on suuri Suomessa toimiva sähköntarjoaja, jolla on sähkösopimuksia joka lähtöön. Fortumin tämän hetken kuumin tarjous on heidän kuukausihintainen sähkösopimus, jossa hinta määräytyy asuntosi koon mukaan. He tarjoavat sopimuksia kolmeen eri asunto-luokkaan:

  • S-sopimus: Asunnoille, joiden pinta-ala on alle 44 m^2. Hinta tälle sopimukselle on 12€/kk, maksimivuosikulutuksella 2000 kWh.
  • M-sopimus: Asunnoille, joiden pinta-ala on 45-74 m^2. Hintana 17€/kk, maksimivuosikulutuksella 3000 kWh.
  • L-sopimus: Asunnoille, joiden pinta-ala on 75-80 m^2. Hinta 25€/kk, maksimivuosikulutuksella 5000 kWh.

Nämä Fortumin sopimukset ovat erittäin hyviä, sillä tulet tietämään tasan tarkkaan mitä maksat sähköstäsi, etkä joudu arvuuttelemaan aina kuukausittain, minkä kokoinen sähkölasku sieltä taas tulee.
Muita hyviä puolia: Kaikkiin sopimuksiin kuuluu ensimmäinen kuukausi veloituksetta, sekä se, että sähkö on 100% vesisähköä.

Katso Fortumin Tarjous

 

2. Kotimaan EnergiaDomestic energy competition

Kotimaan Energia on Suomalainen sähköyhtiö, joka tarjoaa laajan valikoiman erilaisia sähkötarjouksia. Heiltä on mahdollista saada täysin ympäristöystävällistä sähköä, tosin sitä saa ainoastaan lisämaksua (4,90€/kk) vastaan.

Kotimaan Energian parhaimpiin sähködiileihin lukeutuu tällä hetkellä “Lento Diili 24kk”. Siinä kuukausittainen perusmaksu on 2,9€ ja sähköenergia maksaa tasaisesti 6,69snt/kWh.
Vertailen seuraavaksi Fortumin tyyliin hintoja eri asunnon kokoihin nähden:

  • Kerrotalo-asunto: hinta-arvio 14,07€/kk, maksimivuosikulutuksella 2000 kWh.
  • Rivi- tai paritalo: hinta-arvio 19,63€/kk, maksimivuosikulutuksella 3000 kWh.
  • Suurempi talo: hinta-arvio 30,80€/kk, maksimivuosikulutuksella 5000 kWh.

Kuten sähkön vertailusta yltä näkee, hinnat ovat hieman suuremmat kuin Fortumin tarjouksissa. Pitää pitää myös mielessä, että jos haluaa ympäristöystävällistä sähköä, joutuu näihin hintoihin vielä lisäämään 4,90€/kk. Tarjous myös lukitsee asiakkaan 24 kuukauden sopimukseen.

Hyviä puolia: Sopimuksen tehdessäsi saat 400 ilmaista Norwegian CashPoint-pistettä. He tarjoavat myös ilmaiseksi joka päivä tunnin ilmaista sähköä, mikä kerryttää vuodessa noin parin viikon edestä sähköä. Tarjouksessa hyviä puolia ovat myös kiinteä hinta ja yhtiön kotimaisuus.

Katso Kotimaan Energian Tarjous

 

3. Nordic Green EnergyNordic Green electricity

Nordic Green Energy on Pohjoismaiden sähkömarkkinoilla toimiva yritys, joka tarjoaa edullista ja ympäristöystävällistä sähköä. He lupaavat sähköllensä kilpailukykyisen hinnan sekä asiakkaillensa mahdollisuuden valita sähkön alkuperän sopimusta tehdessä.

Heidän tämän hetken parhaimpiin tarjouksiin kuuluu pörssisähkön myyminen ilman välityspalkkiota.

Vertailen seuraavaksi Fortumin tyyliin hintoja eri asunnon kokoihin nähden:

  • Kerrostaloasunto: hinta-arvio 13,85€/kk, maksimivuosikulutuksella 2000 kWh.
  • Rivi- tai paritalo: hinta-arvio 17,28€/kk, maksimivuosikulutuksella 3000 kWh.
  • Suurempi talo: hinta-arvio 24,14€/kk, maksimivuosikulutuksella 5000 kWh.

Huomioithan, että tein sähkön hintojen vertailun tässä tapauksessa vesisähköllä. Tuuli- ja aurinkosähköissä hintaan tulee pieni korotus (euron tai kahden luokkaa).

Kuten yltä näkee, 2000 ja 3000 kWh hinnat olivat hiukan Fortumin hintoja suurempia, mutta Nordic Green Energy vei edullisimman sähkön tittelin 5000 kWh vuosikulutuksella. Ero sähköjen hinnoissa eivät ole suuria, mutta pitkän päälle erot kyllä näkyvät.

Hyviä puolia sopimuksessa ovat toistaiseksi voimassa oleva sopimus, edullisuus ja ympäristöystävällisyys. Huonoja puolia heidän tarjouksessaan ei oikein ole.

Katso Nordic Green Energyn Tarjous

 

Mitä siis sähkön hinnasta voi vertailla?

Sähkölaskusi koostuu kolmesta osasta: Sähköenergian hinnasta (40-50%), siirtopalvelun hinnasta (35%) sekä veroista. Vertaamalla eri sähkösopimuksia voit vaikuttaa näistä kolmesta osasta ensimmäiseen, eli sähköenergian hintaan.

Alla pieni sähkön vertailu-taulukko:

Mitä siis odotat? Vertaa sähkö ja säästä!

Tartu Fortumin Tarjoukseen!