Kilpailuta sähkö

Kilpailuta sähkö – Se kannattaa

Suurin syy, miksi sähkö kannattaa kilpailuttaa on, että siinä voi oikeasti säästää rahaa. Valitse sähkötarjouksista paras! Voit parhaimmillaa säästää useita satoja euroja vuodessa. Sähkön kilpailutus kannattaa tehdä ainakin vuosittain. Kilpailuta sähkö alla olevien sähköntarjoajien kesken.

Uuden ja vanhan laskun erotus syntyy pääosin siitä, minkä hinnan sähkölle olet sopinut aikaisemman sähköntarjoajan kanssa, miten kova tarjonta ja kysyntä sähköllä on ja millaisia tarjouksia sähköntarjoajien kesken on tällä hetkellä.
Muista siis, kilpailuta sähkö alla olevien tarjoajien kesken.

Ja mitä muuta sitten voit saada tässä samalla? Kun valitset eri tarjoajien väliltä, voit esimerkiksi vaihtaa sähkön alkuperän uusiutuvaksi energialähteeksi ja valita samalla paikallinen tarjoaja. Voit siis sähkön kilpailutuksella periaatteessa tukea omia arvojasi.

Seuraavaksi tämän hetken parhaat tarjoukset:

1. Kilpailuta Fortumin sähköKilpailuta sähkö

 • Uusiutuvaa energiaa
 • Toistaiseksi voimassa kiinteillä hinnoittelulla
 • 4 tai 6 laskua vuodessa
 • Kokonaan vesisähköä
 • Yksinkertainen kuukausihinnoittelu
 • Ensimmäinen kuukausi ilmainen!

Fortumin sähkö-tarjouksien parhaita puolia ovatkin juuri se, että tulet varmasti tietämään, kuinka paljon sähkösi tulee maksamaan. Heidän tarjouksensa kuuluu parhaimpiin, jos asuntosi sijoittuu hyvin heidän tarjoamaan asunnon koon haarukkaan (Alle 80 neliötä). Voisin suositella, että kilpailuta sähkö siis heillä, jos asuntosi koko on sopiva ja haluat joustavan sopimuksen. Jos asuntosi koko on yli 80 neliötä, kannattaa lähettää Fortumille kysely, millaista pakettia he voivat tässä tapauksessa tarjota.

KATSO TARJOUS

 

2. Kilpailuta Kotimaan Energian sähköKilpailuta sähkö

 • Sähkösopimuksen lisäksi Norwegianin Cashpoint pisteitä!
 • Mahdollisuus uusiutuvaan energiaan
 • Vesi-, tuuli- ja aurinkoenergiaa.
 • Osa kuukausimaksusta menee lahjoitukseen!

Kotimaan Energian sähkö-tarjouksessa mukavaa on, että pääset valitsemaan energianlähteen, josta sähkö on tehty. Heidän tarjouksessa on myös muutamia bonuskohtia, kuten se, että saat joka päivä tunnin ilmaista sähköä, osa kuukausimaksusta menee lahjoitukseen ja saat sähkösopimuksen alussa Cashpoint pisteitä.

KATSO TARJOUS

 

3. Kilpailuta Nordic Green Energyn sähköKilpailuta sähkö

 • Uusiutuvaa energiaa
 • Mahdollisuus valita vesi-, tuuli-, ja aurinkosähkön väliltä
 • Pörssisähkö ilman välityspalkkioita!
 • Mahdollisuus saada Ekoenergia-sertifioitua sähköä.
 • Simppeli kuukausihinnoittelu

Nordic Green Energy sähkö-tarjous on otollisin, jos asuntosi koko on yli 75 neliötä. Heidän tarjous on edullinen sekä hyvin läpinäkyvä, etkä joudu maksamaan mitään piilokuluja. He tarjoavat sopimuksessaan vesisähköä, mutta voit myös valita tuuli- tai aurinkosähkön sähkösopimukseesi minimaalista kuukausimaksun lisää vastaan.

KATSO TARJOUS

 

4. SähköMittari.fi kilpailuttaa sähkön silmän räpäyksessäKilpailuta sähkö

 • Helppo keino kilpailuttaa sähkökaikkien toimijoiden välillä
 • Voit solmia uuden sopimuksen nopeasti
 • Kymmenien tuhansien suomalaisten luottama

Sähkömittarin avulla voit kilpailuttaa sähkösi erittäin helposti. Tämä on hyvä vaihtoehto, jos et ole varma yllä olevista ja haluat saada vielä vähän laajemman kuvan siitä, mitä eri vaihtoehtoja on olemassa. He listaavat kaikki Suomen sähköntarjoajat ja heidän tarjouksensa. Tämä eroaa meistä siten, että me olemme listanneet Suomen parhaimmat tarjoukset. No, jokainen tavallaan.

KATSO TARJOUS

Sähkön kilpailutus ei ole koskaan ollut näin helppoa, valitse jokin yllä olevista sähkön tarjoajista, tutustu heidän tarjontaansa ja tee sähkösopimus!

Kilpailuttamalla sähkösi pääset valitsemaan seuraavien sähkön alkuperien väliltä:

Kun kilpailutat sähkösi, voit siis vaikuttaa siihen, millä tavoin ostamasi sähkö tuotetaan. Eri sähkön alkuperiä ovat:

 • Fossiiliset polttoaineet, kuten kivihiili, maakaasu, turve ja öljy. Suomessa näistä kolmesta merkkittävin energianlähde sähköntuotannossa on kivihiili. Sen hyviä puolia ovat edullisuus sekä runsas esiintyminen, mutta toisaalta kivihiilen poltosta syntyy runsaasti epäpuhtauksia ilmaan.
 • Uusiutuvat energianlähteet, kuten vesivoima, tuulivoima ja aurinkovoima. Suomessa on noin 200 vesivoimalaa ja yli 500 tuulivoimalaa. Nämä ovat erittäin ympäristöystävällisiä keinoja tuottaa sähköä.
 • Ydinvoima. Suomessa on tällä hetkellä kaksi ydinvoimalaa, ja tulevaisuudessa saatamme nähdä vielä muutaman enemmän. Ydinvoima on hyvin ympäristöystävällinen tapa tuottaa sähköä, mutta siihen liittyvät riskit hidastavat ydinvoimalaitosten määrän kasvua.

Mitä osia sähköstä voit kilpailuttaa?

Sähkön hinta koostuu kolmesta osasta:

 1. Kilpailuta sähkö: Sähköenergian hinnasta
 2. Kilpailuta sähkö: Siirtopalvelun hinnasta
 3. Kilpailuta sähkö: Veroista

Kun kilpailutat sähkön, pääset vaikuttamaan sähköenergian hintaan. Sähköenergian, eli itse käyttämäsi sähkön hinta on yleensä noin 40-50 prosenttia lopullisesta sähkölaskusta.
Sähkön hinnassa vaihetelevia osia ovat mm. kuukausittaiset perusmaksut, eri energianlähteiden käyttö, yleinen sähkön tuotannon määrä sekä vuodenaika (talvella käytetään enemmän sähköä verrattuna kesään).
Valitse sähkötarjouksista paras!
Siirtopalvelun hintaa tai veroja et pysty kilpailuttamaan. Sähkön siirtopalvelun osuus laskustasi on noin 35%. Sähkön siirto käytännössä tarkoittaa sähkön tuomista asiakkaalle sähköverkkoja pitkin. Siirtopalvelumaksu käytetään sähköverkkojen ylläpitoon ja käyttökustannusten maksamiseen.
Verot pysyvät yksityisasiakkailla aina samana, eli joudut maksamaan 24% sähkön ja siirtopalveluiden hinnasta veroja.

Mitä täytyy ottaa huomioon, kun kilpailutat sähkön?

Saat suurimman osan sähkön kilpailutukseen tarvitsemasi tiedot viimeisestä sähkölaskustasi.
Tässä kohtia, joita sinun tulee tietää ennen kilpailuttamista:

 • Asumismuoto: Asutko kerros-, rivi-, omakoti- vaiko paritalossa? Vai oletko kilpailuttamassa sähköä mökillesi tai maatilalle? Jokaisesta edellä mainitusta vaihtoehdosta on tehty oletus, kuinka paljon kukin kuluttaa sähköä.
 • Haluamasi sähkösopimusmuoto: Joko määräaikainen- tai toistaiseksi voimassa oleva.
 • Määräaikaisessa sopimuksessa hinta pysyy koko sähkösopimuskauden samana. Tämä voi olla hyvä puoli, jos esimerkiksi sähkön hinta on kilpailutus hetkellä alhainen ja löydät itsellesi hyvän tarjouksen. Muita hyviä puolia ovat myös huolettomuus ja helppous; pystyt arvioimaan paremmin tulevien kuukausien sähkölaskun, kunhan kulutus pysyy melko samana.
 • Toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus ei sido sinua mihinkään pitkäkestoiseen sopimukseen, vaan voit vapain käsin muuttaa sähkösopimustasi milloin vain. Tätä sähkösopimusta ei myöskään tarvitse uusia milloinkaan, sillä se on voimassa niin pitkään, kunnes lopetat sen. Toistaiseksi voimassa olevan sopimuksen haittapuolena voi olla se, että sähkön hinta vaihtelee vuodenaikojen mukaan, mikä voi aiheuttaa odottamattomia muutoksia sähkölaskuun.
 • Tärkeää on myös tietää, mikä talosi lämmitystapa on. Lämmitystapoja ovat esimerkiksi sähkö, puu, kaukolämpö ja öljy.

Voit myös toisaalta valita yhden yllä olevista tarjouksista; niihin on koottu kaikki tämän hetken parhaan sähkötarjoukset.

Miten voin muuten kuin kilpailuttamalla pienentää sähkölaskua?

Muutamia keinoja pienentää sähköntarvetta omassa kodissaan, ilman, että kilpailutat sähköäsi:

 • Käytä tavallisten jatkojohtojen sijasta jatkojohtoja, jotka ovat mahdollista kytkeä pois päältä. Näin esimerkiksi puhelimen laturit eivät käytä turhaan virtaa, vaikka ne ovatkin rasiassa kiinni.
 • Tavallisten hehkulamppujen vaihtaminen led-lamppuihin. Jo tällä vaihdolla voi saada huimasti laskua sähkön kulutukseen ja sähkölaskuun!
 • Kannattaa ostaa ainoastaan A++-energiamerkinnällä vastustettuja kodinkoneita; nämä ovat kaikista säästäväisimpiä!
UKK:

Maksaako, jos kilpailutan sähköni?

Ei maksa. On täysin ilmaista kilpailuttaa sähkö. Pidä kuitenkin mielessä, että jos vanha sopimuksesi on vielä määräaikaisesti voimassa, et voi vaihtaa sähköntarjoajaa. Toisaalta jos edellinen sopimuksesi on toistaiseksi voimassa oleva, voit vaihtaa tarjoajaa paljon vapaammin.

Mitä teen kilpailutuksen jälkeen? Kilpailuta sähkö siis täysin ilmaiseksi.

Sinun ei itse tarvitse tehdä mitään. Uusi sähköntarjoaja hoitaa kaikki käytännön asiat liittyen sähkösopimuksen vaihtamiseen ja vanhan sähkösopimuksen irtisanomiseen.

Voiko kilpailutetun sähkösopimuksen hinta muuttua?

Toistaiseksi voimassa olevan sopimuksen sähkön kilpailutus hinta voi muuttua sähkömarkkinalain putteissa. Toisaalta määräaikaisessa sopimuksessa sovittua hintaa ei voida muuttaa sähkösopimuskauden aikana.

Mitä oikeuksia minulla kilpailutuksen suhteen on kuluttajana?

Oikeuksiisi kuuluu liittyä haluamaasi sähköverkkoon, valita ja vaihtaa sähköntarjoajaa, saada tieto siitä, mistä laskuusi tuleva sähkönhinta koostuu ja mikä on sähkön alkuperä.

Mitä jos kilpailutuksessa tulee ongelmia?

Jos sinulle tulee ongelmia vastaan prosessin aikana, ole ensiksi yhteydessä sähköntarjoajaan, jonka kanssa ongelmia on ilmaantunut. Jos tämä ei auta, voit olla yhteydessä kuluttajaneuvontaan sekä kuluttajariitalautakuntaan.

Mitä odotat? Kilpailuta sähkö ja säästä rahaa!

 

NAPPAA MUKAASI FORTUMIN TARJOUS

Yhtiö Hinnoittelu Energianlähteet Sopimusmuoto Tarjous
Nordic Green Energy Kuukausimaksu 6,99 €/kk ja käytetty sähkö Pörssisähkön hinnoilla Vesi-, tuuli-, ja aurinkosähkö (eri energialähteillä eri hinnat) Toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus

Katso tarjous

Kotimaan Energia Perusmaksu 2,9€/kk + Sähkömaksu 6,69snt/kWh Yhdistelmä tuulienergiaa, vesienergiaa ja aurinkoenergiaa Määräaikainen 24kk sähkösopimus

Katso tarjous

Fortum Kiinteä hinnoittelu, joko 14€/kk, 19€/kk tai 28€/kk 100% hiilidioksidivapaata energiaa Toistaiseksi voimassaoleva sähkösopimus

Katso tarjous