Halvin sähkö 2020

Sähkö on aihe, joka koskee kaikkia suomalaisia. Sähkösopimus solmitaan muutettaessa uuteen asuntoon tai uusi sopimus voidaan tehdä myös edullisemman hinnan vuoksi. Oli miten oli, katsotaanpa, kuinka löytää halvin sähkö kotiisi. Kerromme myös, mitä kannattaa ottaa huomioon valittaessa sähköyhtiötä tai kannattaako sähkölaskuun ottaa muutamalla eurolla tae ympäristöystävällisestä energianlähteestä.

Alla tämän hetken halvimmat sähkösopimukset (klikkaa kuvaa, pääset lukemaan tarkemmin tarjouksesta):

fortum_vakaa_sähkötarjous fortum sähkötarjous_vakio Kotimaan Energia tarjous Kotimaan Energia Diili
Parhaan sähkönhinnan löytäminen
Kilpailuta sähkö: Avain parhaimman hinnan löytämiseksi on kilpailutus, se yleensä takaa parhaan hinnan. Sähkösopimus kannattaa kilpailuttaa yleensä, jotta löydät tämän hetken edullisimman tarjouksen. Tuttu ja turvallinen, ennenkin käytössä ollut sähköyhtiö, voi hyvinkin jäädä kakkoseksi vuoden 2020 hintatarjousten kanssa. Ei siis kannata sokeasti luottaa vanhaan ja tuttuun, vaan hintojen vertailu kannattaa aina.

Kilpailuttamisen voi suorittaa esimerkiksi Sähkön kilpailutus -palvelussa. Sivusto tarjoaa eri sähköyhtiöiden sopimukset aina edullisimpaan hintaan. Sopimus voidaan tehdä suoraan palvelun kautta, jolloin sähkösopimus tehdään asiakkaan ja sähköyhtiön välille. Sivustolta voi etsiä juuri omien kriteerien mukaisia sähkösopimuksia ja antamalla oman vuosittaisen sähkönkulutuksen arvion, osaa sivusto valita juuri sopivat vaihtoehdot.

Sähköyhtiöt ilmoittavat hintansa verkkosivuillaan, joilta kuluttaja voi käydä tarkistamassa hinnat itse. Samalla näet, onko yhtiöllä tarjolla hyödyllisiä tarjouksia, jotka kannattaa hyödyntää. Halvin sähkö vuonna 2020 voi olla hitaampi löytää tällä menetelmällä, mutta saat kallisarvoista tietoa esimerkiksi yhtiön käyttämistä energianlähteistä, tarjouksista ja uutisista.

Kotimaan Energia ilmoittaa hintansa selkeästi verkkosivuillaan. Kuluttaja voi valita erilaisten pakettihintojen väliltä tai Netto Diilin, jolloin pörssisähkön tuntihinta on aina ajantasainen Nordpool Spotin mukaisesti. Pörssisähkö on 24 kuukauden määräaikainen sähkösopimus. Kotimaan Energia on ottanut valikoimassaan huomioon erikokoisissa asunnoissa asuvat suomalaiset, joten sopimus on helppo valita näiden joukosta. Lisäksi Kotimaan Energia tarjoaa lomalle lähtijöille Norwegian CashPoint -pisteitä, jotka voi käyttää Norwegianin kautta tehtyihin lomamatkoihin. Ei huono etu!

Myös Fortum ilmoittaa hintansa selkeästi. Yhtiön tarjoama sähkö on aina hiilidioksidivapaata, joten se on ympäristöystävällisempi vaiehtoehto. Laskutuskausia on valittavissa useampi, jolloin kuluttaja voi itse valita,kuinka usein haluaa sähkölaskujaan maksaa. Mikäli kuluttaja toivoo sähkösopimukseltaan erityisiä yö- tai kausisähköhintoja, löytyvät nämäkin vaihtoehdot Fortumilta.

Asumismuoto vaikuttaa sähkölaskuun
Sähkölasku koostuu kahdesta osiosta: itse sähköenergian laskutuksesta sekä sähkönsiirrosta. Näistä sähkönsiirto on osa, johon ei voida vaikuttaa. Sähköenergiaa sen sijaan myydään eri hinnoin ja sen suhteen voidaan kuluttajille tarjota erilaisia tarjouksia.

Eri asumismuodot kuluttavat sähköä aivan eri määriä, joten hinta vaihtelee myös reilusti. Esimerkiksi pienessä kerrostaloyksiössä asuva henkilö saattaa maksaa sähköstään kuukausittain todella pientä hintaa, kun taas omakotitalossa asuva lapsiperhe saattaa maksaa sähköstä satoja euroja kuussa. Sähkölaskun hinta riippuu siis hyvin pitkälti asumismuodosta ja siitä, millainen lämmitys asunnossa on. Varaava takka pienentää sähkölaskua, mutta mikäli iso omakotitalo lämpenee pelkän sähkölämmityksen varassa, on odotettavissa suurempia laskuja.

Oli kyseessä mikä tahansa asumismuoto, kannattaa aina etsiä itselle edullisin ja parhain vaihtoehto. Halvin sähkö löytyy kyllä hintoja vertailemalla ja esimerkiksi aiemmin mainittuja sivustoja hyväksikäyttämällä.

Minkä energianlähteen valitsen?
Halvin sähkö vuonna on monelle tärkeä kriteeri, mutta onko halvin aina paras? Ei välttämättä, sillä esimerkiksi muutaman euron lisämaksu kuussa voi taata asiakkaalle vihreämpää sähköä. Kilpailuttaessa kannattaa siis tutkia sähköyhtiöiden parhaat tarjoukset ja samalla tutkia, onko yhtiön kautta saatavilla vihreää sähköä.

Erilaisia energianlähteitä on olemassa useita (tuuli, aurinko, ydinvoima…). Kuluttajalle on annettu useampi vaihtoehto, jolloin omia ympäristöön liittyviä periaatteita on helpompi noudattaa myös sähkön suhteen. Ympäristöystävällisempää, vihreää sähköä myydään usein hieman korotettuun hintaan, mutta jos olet valmis maksamaan vihreistä vaihtoehdoista, ei tämä tuo kuitenkaan huomattavaa lovea lompakkoon.